Je gordijnen voorjaarsklaar

Heb jij door het vele thuis zitten ook zo veel zin gekregen om je huis eens een grondige voorjaarsschoonmaak te geven? Wij in ieder geval wel. Vooral schone gordijnen kunnen echt het gevoel van voorjaar in huis halen. Speciaal om jou te helpen bij het krijgen van het voorjaarsgevoel hebben wij de beste tips voor het wassen van je gordijnen. Want er zijn wel een paar belangrijke punten die je in de gaten moet houden vóór je alles in de wasmachine gooit. Controleer wel van tevoren of de gordijnen überhaupt gewassen mogen worden.

Tip 1 – Haal de gordijnen van de rails

Haal voorzichtig de gordijnen van de rails af. Omdat er vaak toch veel stof op de gordijnen komt kloppen wij ze ook altijd even extra uit. Controleer hierbij gelijk het etiket waarop staat hoe en of de gordijnen gewassen mogen worden. Sommige gordijnen hebben een krimptolerantie. Hierbij bestaat de kans dat, vooral katoenen en linnen gordijnen, tot 4% kunnen krimpen. Best handig om vooraf te weten toch?!

Tip 2 – Haal de haakjes van de gordijnen

Natuurlijk wil jij ook voorkomen dat je mooie gordijnen schade oplopen tijdens het wassen. Het eerste wat je kunt doen om dit te voorkomen is het inpakken van de haakjes. Vouw de haakjes naar elkaar toe en doe er een waszak of een panty omheen. Knoop de waszak of panty vervolgens dicht met een veter zodat alles goed blijft zitten tijdens het wassen. Op deze manier voorkom je dat de haakjes schade aanbrengen. Heeft jouw gordijn metalen haakjes? Dan raden wij wel aan om deze van de gordijnen af te halen

Tip 3 – Niet centrifugeren

Om grote kreukels aan je gordijnen te voorkomen adviseren wij om de wasmachine niet te laten centrifugeren. Is het wasprogramma klaar? Hang dan de gordijnen op zodat ze kreukvrij kunnen drogen. De kreuken gaan in de meeste gevallen zelf weg wanneer de gordijnen buiten in een lichte wind kunnen drogen. Daarbij ruiken ze éxtra fris als ze even buiten hebben gehangen. De kreukels die er na het drogen nog inzitten verdwijnen meestal na een paar weken alsnog. Mocht je sneller van de kreukels af willen kun je natuurlijk ook je gordijnen gaan strijken.
Het kan natuurlijk ook dat jouw gordijnen gewoon toe zijn aan vervangen in plaats van een opfrisbeurt. Ook daarvoor hebben wij meerdere tips. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op.