Welke hor past het beste bij mijn raam?

Alle tips over raamhorren
Een hor in het raam is dé manier om vervelende beestjes buiten te houden. En zelfs kriebelende pollen als je voor het speciale pollenwerende horrengaas kiest. Maar een hor is pas goed als die perfect past bij het raam, anders heeft het niet zoveel zin. En met zoveel soorten ramen, zijn er ook zoveel horren en verschillende soorten horrengaas. Welke het beste past bij jouw raam? Dat ontdek je in dit blog over raamhorren.

Horren voor een kunststof, houten of aluminium raam
Of je nu een houten, kunststof of aluminium kozijn hebt, voor elk is een juiste oplossing. Een inzethor past perfect in houten en kunststof kozijnen. De afdichting klemt namelijk perfect in het raam zodat het goed aansluit door de unieke montage. De inzethor zit stevig, zelfs als het heel hard waait. Toch til je het er zo uit als dat moet. De inzethor zit aan de buitenzijde van het raam en kan dus ook bij ramen die naar binnen openen.

Raamhor voor een draaikiepraam
Een raam dat ook naar binnen toe opent, is een draaikiepraam. Heb je zo’n raam, dan kun je dus kiezen voor een inzethor, maar ook een vaste raamhor is hierbij een prima optie. Welke je kiest, hangt vooral af van het gebruik. Is het een raam waar je bijvoorbeeld het dekbed wel eens buiten hangt? Dan moet de hor weggehaald kunnen worden. In dat geval kies je voor de inzethor. Is het een raam dat je prima van binnenuit kunt schoonmaken en het alleen maar opent om de ruimte te luchten? Dan is een vaste raamhor net zo handig.

Rolhorren bij slaapkamerramen en dakramen
Een slaapkamerraam zet je als het even kan elke dag wel open om de boel te luchten. En waarschijnlijk hang je daar ook regelmatig het dekbed buiten. Dat kan niet als er een hor voor het raam zit, dus die zul je weg moeten halen. Of je rolt het een stukje op. Net zover dat je het dekbed buiten kunt hangen. Dat kan dus met een rolhor. Deze hor is ook heel geschikt voor ramen waar je niet zo goed bij kan, zoals een dakraam.

Recht raam, vierkant, toog of een andere vorm?
Niet elk raam is rechthoekig. Maar dat is geen probleem, ook niet als je voor een raam met een andere vorm een hor zoekt. Natuurlijk kan niet voor elke vorm raam elk type hor gebruikt worden, maar voor vrijwel elke vorm is wel een hor-oplossing te vinden. Die maken wij dan op maat zodat het perfect past, precies zoals een hor moet doen. Of het raam nu rond, vierkant, ovaal, driehoekig of welke vorm dan ook heeft.

Soorten horrengaas voor jouw raam
Een hor is er natuurlijk vooral voor het buitenhouden van irritante beestje. Van die muggen die ’s nachts rond je hoofd zoemen en wakker houden. Of vliegen die in de keuken overal gaan zitten waar je dat niet wilt. Maar een hor kan ook pollen tegenhouden. Daarvoor hebben we speciaal pollenwerend gaas. Ideaal als je hooikoorts hebt. En vindt je horren wel handig, maar wil je eigenlijk ongehinderd naar buiten kunnen kijken? Dan is er het extra transparante gaas, Transpatec®. Volop keus in horrengaas dus!

Maatwerk voor de best passende hor
Een goede hor vraagt om maatwerk, en dat leveren wij. Wij helpen je een hor te kiezen die het beste past bij jouw raam, bij jouw gebruik daarvan en bij de eisen die je daaraan stelt. Bezoek één van onze winkels om je te laten adviseren en zelf de verschillende soorten horren en horrengaas te bekijken. Zien we je snel?

Maak een afspraak of kom langs

Klik hier voor openingstijden Contact